Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53819 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
12 ks | Bazalka |
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Kari koření |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej rostlinný |
200 g | Rýže loupaná |
400 g | Salát ledový |
80 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
150 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
10 g | Vejce křepelčí |
2 ks | Vejce slepičí |
Dresink | |
---|---|
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Olej olivový |
100 g | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 166,3mg |
Draslík | 411,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Salát ledový, Strouhanka, Sůl, Vejce křepelčí, Vejce slepičí, Balsamico ocet, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink postup přípravy receptu:
1 | Rýži důkladně propereme pod tekoucí vodou. Cibuli nasekáme najemno a krátce orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a osmahneme. Přidáme sůl, kari koření a podlijeme vodou. Vaříme doměkka, mezitím občas promícháme. Poté necháme vychladnout. |
2 | Mezitím otrháme větší listy bazalky, sýr pokrájíme na klínky. Prsty namočenými ve vodě tvarujeme z rýže bochánky a zabalíme do nich sýr zatočený v listu bazalky. Noky obalíme v mouce, rozšlehném vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme cca 1 minutu po všech stranách. |
3 | Křepelčí vajíčka vložíme do vroucí vody a necháme vařit cca 4 minuty. Po odstavení zchladíme v ledové vodě a oloupeme. Mrkev pokrájíme na proužky. Saláty propláchneme, necháme okapat a natrháme. Na dresink smícháme rajčatový protlak s olivovým olejem, ochutíme solí, osladíme a zakápneme balsamicem. |
4 | Do středu každého talíře naaranžujeme hromádku salátu ochuceného dresinkem. Na něj rozdělíme našikmo překrojené noky, doplníme rozčtvrcenými vajíčky, posypeme mrkví a pokapeme dresinkem. Ihned podáváme. |