Recept

Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53819
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

12 ks Bazalka
50 g Cibule
1 polévková lžíce Kari koření
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
100 ml Olej rostlinný
200 g Rýže loupaná
400 g Salát ledový
80 g Strouhanka
15 g Sůl
150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
10 g Vejce křepelčí
2 ks Vejce slepičí
Dresink
1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 špetka Cukr krupice
50 g Olej olivový
100 g Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 583kJ
22% Sacharidy 81 g
66% Tuky 49 g
83% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 22 g

Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink postup přípravy receptu:

1

Rýži důkladně propereme pod tekoucí vodou. Cibuli nasekáme najemno a krátce orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a osmahneme. Přidáme sůl, kari koření a podlijeme vodou. Vaříme doměkka, mezitím občas promícháme. Poté necháme vychladnout.

2

Mezitím otrháme větší listy bazalky, sýr pokrájíme na klínky. Prsty namočenými ve vodě tvarujeme z rýže bochánky a zabalíme do nich sýr zatočený v listu bazalky. Noky obalíme v mouce, rozšlehném vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme cca 1 minutu po všech stranách.

3

Křepelčí vajíčka vložíme do vroucí vody a necháme vařit cca 4 minuty. Po odstavení zchladíme v ledové vodě a oloupeme. Mrkev pokrájíme na proužky. Saláty propláchneme, necháme okapat a natrháme. Na dresink smícháme rajčatový protlak s olivovým olejem, ochutíme solí, osladíme a zakápneme balsamicem.

4

Do středu každého talíře naaranžujeme hromádku salátu ochuceného dresinkem. Na něj rozdělíme našikmo překrojené noky, doplníme rozčtvrcenými vajíčky, posypeme mrkví a pokapeme dresinkem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept