Recept

Koblihy z tresky a brambory

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53820
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

120 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
500 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 956kJ
3% Sacharidy 10 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 335 mg
49% Bílkoviny 28 g

Koblihy z tresky a brambory postup přípravy receptu:

1

Jednu velkou bramboru (asi 120 g) omyjeme a ve slupce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme ji doměkka. Uvařenou bramboru oloupeme a nastrouháme do misky.

2

Omyjeme petrželku kudrnku a drobně ji pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a v pánvi na másle zpěníme a jakmile začne chytat zlatou barvu, odstavíme ji z plotny a necháme vychladnout. Filety z tresky pokrájíme na menší kusy, dáme je do hrnce, přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Tresku scedíme přes síto a necháme vychladnout, poté maso smícháme s bramborou, přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku, majoránku, cibuli s česnekem i omastkem, vidličkou vše rozmačkáme a dobře promícháme. Pak zapracujeme sníh z bílků.

3

V pánvi si rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Pomocí 2 lžic těsto nabíráme a tvarujeme do kuličky. Smažíme je z každé strany dozlatohněda (z každé strany asi po 1-2 minutách). Usmažené koblížky z tresky vyjmeme z omastku a necháme je chvíli na papírové utěrce okapat. Podáváme je s citronem nakrájeným na osminky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept