Jednoduchý recept

Rajská polévka s mletou paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53821
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 g Bobkový list
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej slunečnicový
20 g Paprika mletá sladká
20 g Petržel - nať
150 g Protlak rajčatový
40 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 236kJ
17% Sacharidy 62 g
37% Tuky 28 g
98% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 12 g

Rajská polévka s mletou paprikou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku. Stálým mícháním na mírném ohni usmažíme světlou jíšku. Do jíšky přisypeme sladkou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem. Jíšku s vývarem důkladně rozšleháme, aby nám nezůstaly hrudky. Přidáme rajčatový protlak, vložíme bobkový list. Polévku vaříme tak dlouho, aby se vyvařila chuť syrové mouky. Po dobu vaření polévku promícháme, aby se nepřipálila mouka.

2

Uvařenou polévku přelijeme přes cedník. Vrátíme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme cukrem a solí. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Polévku vaříme přibližně 15-20 minut.

3

V jiném hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a podle návodu na sáčku uvaříme rýži. Měkkou rýží scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a vložíme ji do hotové polévky.

4

Teplou polévku rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm. Rajskou polévku můžeme podávat také s pečivem, anebo chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept