Jednoduchý recept

Květáková polévka s celerem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53823
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

30 g Celer bulvový
0,5 ks Cibule
70 g Květák
50 g Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
150 g Telecí kosti
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 812kJ
5% Sacharidy 16 g
108% Tuky 81 g
11% Sodík 218 mg
10% Bílkoviny 6 g

Květáková polévka s celerem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme dva litry vody. Vložíme do ní důkladně omyté telecí kosti. Celer, mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce, kde vaříme kosti. Na mírném ohni vaříme, aby se z kostí a zeleniny uvařil dostatečně silný vývar. V jiném hrnci uvaříme květák spolu s cibuli doměkka. Měkký květák a cibuli propasírujeme a zatím necháme stranou.

2

V teflonové pánvičce nasucho osmahneme mouku, posypeme mletou paprikou. Zalijeme studeným vývarem a vaříme tak dlouho, aby se vyvařila chuť mouky. Následovně přidáme prolisovaný květák s cibulí, dobře promícháme a chvilku povaříme. Mléko rozšleháme se žloutkem. Vlijeme do vývaru a přivedeme k varu.

3

Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem. Vložíme máslo, petrželovou nať, vše dobře promícháme a polévku bez dalšího vaření stáhneme ze sporáku. Hotovou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Květákovou polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept