Recept

Chorizo na cibulce s dušenou čočkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53824
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Čočka červená
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1,1 l Voda pitná
Ochucené chorizo
1 polévková lžíce Brandy
180 g Klobása Chorizo
3 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
12% Sacharidy 44 g
33% Tuky 25 g
21% Sodík 425 mg
48% Bílkoviny 27 g

Chorizo na cibulce s dušenou čočkou postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, promyjeme a namočíme ji do hrnce s 5-6 dl vody na 2 hodiny předem. Poté vodu slijeme, čočku zalijeme 5 dl čisté vody, přidáme sůl, celou očištěnou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 malý bobkový list a pod pokličkou při mírné teplotě čočku dusíme 30 minut. Poté z čočky slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a necháme ji zakrytou.

2

Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať, odložíme ji do misky. Očištěnu větší cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Chorizo pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, na něm pomalu zpěníme cibuli. Jakmile se začne smažit, přimícháme sladkou papriku, promícháme a přidáme 2-3 lžíce vody. Když se nám za stálého míchání odpaří voda, přidáme kolečka choriza, která smažíme z každé strany dozlatova. Dochutíme je solí, pepřem a 1 lžící brandy. Přidáme čočku, znovu promícháme s chorizem a dáme na talíře. Porce ozdobíme petrželkou, několika kapkami olivového oleje a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept