Chorizo na cibulce s dušenou čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chorizo na cibulce s dušenou čočkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53824 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Čočka červená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,1 l | Voda pitná |
Ochucené chorizo | |
---|---|
1 polévková lžíce | Brandy |
180 g | Klobása Chorizo |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 461,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 177,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Čočka červená, Sůl, Voda pitná, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Klobása Chorizo, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chorizo na cibulce s dušenou čočkou postup přípravy receptu:
1 | Čočku přebereme, promyjeme a namočíme ji do hrnce s 5-6 dl vody na 2 hodiny předem. Poté vodu slijeme, čočku zalijeme 5 dl čisté vody, přidáme sůl, celou očištěnou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 malý bobkový list a pod pokličkou při mírné teplotě čočku dusíme 30 minut. Poté z čočky slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a necháme ji zakrytou. |
2 | Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať, odložíme ji do misky. Očištěnu větší cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Chorizo pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, na něm pomalu zpěníme cibuli. Jakmile se začne smažit, přimícháme sladkou papriku, promícháme a přidáme 2-3 lžíce vody. Když se nám za stálého míchání odpaří voda, přidáme kolečka choriza, která smažíme z každé strany dozlatova. Dochutíme je solí, pepřem a 1 lžící brandy. Přidáme čočku, znovu promícháme s chorizem a dáme na talíře. Porce ozdobíme petrželkou, několika kapkami olivového oleje a podáváme. |