Pečená kachna nadívaná švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna nadívaná švestkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr želírovací |
1000 g | Kachna divoká |
75 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
20 g | Švestky sušené |
125 ml | Víno portské |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
250 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 215,0mg |
Draslík | 749,8mg |
Vláknina | 842,0mg |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet jablečný, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká, Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna nadívaná švestkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky rozdělíme na poloviny, vložíme do misky a přelijeme portským vínem. Necháme nabobtnat po dobu 30 minut. |
2 | Zahřejeme troubu na 225°C, omyjeme a osušíme kachnu, následně osolíme, opepříme. Oloupeme česnek, prolisujeme, potřeme jím kachnu. |
3 | Břišní dutinu vyplníme nabobtnalými švestkami a a zašijeme. Kůži potřeme máslem. Kachnu vložíme do pekáče a dáme do trouby, pečeme 15 minut. |
4 | Mezitím v menším hrnku zahřejeme jablečný ocet společně s želírovacím cukrem, vaříme, dokud dostatečně nezhoustne. Vzniklým sirupem potřeme kachnu a pečeme dalších 30 minut. |
5 | Poté pečeni vyjmeme z trouby. Z hotové šťávy sebereme tuk, zalijeme zvěřinovým vývarem a přidáme želé. Vaříme, dokud směs nezhoustne. |
6 | Rozporcujeme kachnu a přelijeme hotovou omáčkou, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Kachnu můžeme nadívat také směsí sušeného, v tekutině máčeného ovoce, případně i jablky, opékanými na másle.