Recept

Pečený bažant na hroznovém víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53829
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1000 g Bažant obecný
1 kávová lžička Cukr moučkový
800 g Hroznové víno
4 cl Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar drůbeží
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 845kJ
7% Sacharidy 26 g
52% Tuky 39 g
31% Sodík 627 mg
74% Bílkoviny 42 g

Pečený bažant na hroznovém víně postup přípravy receptu:

1

Bažanty opláchneme, osušíme,osolíme a opepříme, natřeme je 40 g rozpuštěného másla.

2

Předehřejeme troubu na 220°C. Plátky slaniny prořízneme, obalíme jimi bažanty. Porce, obalené slaninou, svážeme kuchyňskou nití.

3

Pekáč vymažeme třiceti gramy másla, bažanty vložíme do pekáče hřbetem nahoru. Pekáč umístíme do trouby, pečeme 15 minut.

4

Omyjeme hroznové víno, rozpůlíme bobule, vyjmeme z nich semena. 500 g bobulí podusíme na 30 g másla, zasypeme cukrem, zakapeme koňakem a flambujeme. Naředíme drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, ponorným mixérem rozmixujeme. Následně vylisujeme přes síto.

5

Obrátíme bažanty, zalijeme je vzniklým pyré z hroznového vína a pečeme 25 minut. Zbytek hroznového vína dusíme se zbytkem másla.

6

Vyndáme bažanty, rozvážeme je, odstraníme slaninu. Do omáčky přimícháme zakysanou smetanu a vaříme, dokud nezhoustne.

7

Rozporcujeme bažanty, zalijeme omáčkou, přidáme k nim zbytek podušených hroznových bobulí a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokud budeme chtít aromatičtější maso, dáme pod něj buď šalvějový, vinný či bobkový list.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept