Recept

Pečená kachna na víně s pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53830
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
80 g Cukr krupice
1000 g Kachna domácí
2 cl Likér pomerančový
30 g Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
100 ml Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
3 ks Pomeranče
2 špetka Sůl
100 ml Víno portské
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 145kJ
8% Sacharidy 28 g
80% Tuky 60 g
10% Sodík 204 mg
33% Bílkoviny 18 g

Pečená kachna na víně s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

2

Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C.

4

Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

5

Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče ostrouháme kůru. Svaříme ji v trošce vody, ze všech tří pomerančů potom vymačkáme šťávu.

6

Upečenou kachnu vyndáme z pekáče, šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.

7

Do pekáče dáme zkaramelizovat cukr s octem. Naředíme ho portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.

8

Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Přichutíme pomerančovým likérem a pomerančovou kůrou nakrájenou na nudličky.

9

Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept