Pečená kachna na víně s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna na víně s pomeranči
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53830 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
80 g | Cukr krupice |
1000 g | Kachna domácí |
2 cl | Likér pomerančový |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
100 ml | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Pomeranče |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Víno portské |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 113,7mg |
Draslík | 662,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Ocet vinný, Petržel kořen, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí, Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna na víně s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. |
2 | Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
4 | Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. |
5 | Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče ostrouháme kůru. Svaříme ji v trošce vody, ze všech tří pomerančů potom vymačkáme šťávu. |
6 | Upečenou kachnu vyndáme z pekáče, šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. |
7 | Do pekáče dáme zkaramelizovat cukr s octem. Naředíme ho portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. |
8 | Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Přichutíme pomerančovým likérem a pomerančovou kůrou nakrájenou na nudličky. |
9 | Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.