Recept

Pečená kachna obložená fíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53831
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
150 g Fíky čerstvé
30 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 špetka Sůl
200 ml Víno portské
2 l Voda pitná
1000 g Kachna domácí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 367kJ
4% Sacharidy 13 g
145% Tuky 109 g
12% Sodík 238 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečená kachna obložená fíky postup přípravy receptu:

1

Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

2

Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C.

4

Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

5

4 fíky oloupeme, rozmixujeme je v mixéru.

6

Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. Ke šťávě přidáme rozmixované fíky. Zalijeme portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.

7

Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zbylé čtyři fíky rozpůlíme a opečeme je na másle.

8

Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept