Recept

Pečená kachna na broskvích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53832

Ingredience

2 ks Broskve
0,5 ks Celer bulvový
1000 g Kachna domácí
2 cl Martell cognac
1 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 240kJ
3% Sacharidy 10 g
171% Tuky 128 g
12% Sodík 237 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečená kachna na broskvích postup přípravy receptu:

1

Kachnu opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme.

2

Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C.

4

Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

5

Omyjeme a oloupeme broskve, rozpůlíme je a odstraníme pecky. Jednu z broskví potom nakrájíme na díly a druhou broskev rozmixujeme v mixéru.

6

Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.

7

K vypečené šťávě přidáme rozmixovanou broskev, koňak a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Vložíme lžíci zeleného pepře.

8

Rozmixujeme kachní játra, přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Druhou broskev rozkrájenou na dílky opečeme na másle a přidáme do omáčky.

9

Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept