Recept

Pečená kachna na ananasu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53833
Kategorie: Maso

Ingredience

350 g Ananas
1 polévková lžíce Balsamico ocet
0,5 ks Celer bulvový
1000 g Kachna domácí
30 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 207kJ
3% Sacharidy 12 g
170% Tuky 128 g
12% Sodík 248 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečená kachna na ananasu postup přípravy receptu:

1

Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.

2

Drůbky, tedy krk, žaludek, srdce a špičky křídel vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu, tedy mrkev, petržel a celer a pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.

3

Předehřejeme si troubu na 180 °C.

4

Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

5

Okrájíme ananas. střed vykrojíme. Polovinu jeho dužniny rozmixujeme v mixéru, druhou polovinu pokrájíme na kostičky.

6

Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.

7

Ke šťávě z kachny přidáme rozmixovaný ananas, 2 lžíce sójové omáčky a lžíci balzamikového octa a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Pak prolisujeme přes síto.

8

Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo. Lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Zbylou polovinu ananasu pokrájenou na kousky opečeme na másle a přidáme do omáčky.

9

Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept