Pečená kachna na ananasu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna na ananasu
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53833 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Ananas |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
0,5 ks | Celer bulvový |
1000 g | Kachna domácí |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 648,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 280,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Balsamico ocet, Celer bulvový, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí, Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna na ananasu postup přípravy receptu:
1 | Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme. |
2 | Drůbky, tedy krk, žaludek, srdce a špičky křídel vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu, tedy mrkev, petržel a celer a pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar. |
3 | Předehřejeme si troubu na 180 °C. |
4 | Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. |
5 | Okrájíme ananas. střed vykrojíme. Polovinu jeho dužniny rozmixujeme v mixéru, druhou polovinu pokrájíme na kostičky. |
6 | Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. |
7 | Ke šťávě z kachny přidáme rozmixovaný ananas, 2 lžíce sójové omáčky a lžíci balzamikového octa a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Pak prolisujeme přes síto. |
8 | Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo. Lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Zbylou polovinu ananasu pokrájenou na kousky opečeme na másle a přidáme do omáčky. |
9 | Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou. |