Pečená kachna obložená granátovými jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna obložená granátovými jablky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53834 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
3 ks | Jablko granátové |
1000 g | Kachna domácí |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 576,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 280,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Jablko granátové, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí, Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna obložená granátovými jablky postup přípravy receptu:
1 | Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme. |
2 | Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
4 | Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. |
5 | 2 granátová jablka rozpůlíme a vylisujeme z nich šťávu. |
6 | Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. K vypečené šťávě přidáme šťávu z graátových jablek a 125 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. |
7 | Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Rozpůlíme zbylé granátové jablko a vybereme z něj dužnatá jadérka a opečeme je na másle. Přidáme je do omáčky. |
8 | Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.