Zdravý recept

Pečené kuře v soli s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53835

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 387kJ
1% Sacharidy 5 g
51% Tuky 38 g
9836% Sodík 197 g
90% Bílkoviny 50 g

Pečené kuře v soli s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Kuře opláchneme, osušíme, opepříme. Nadrobno nasekáme všechny bylinky (kerblík, petržel, bazalku, estragon, oregano a tymián). Oloupeme česnek, rozsekáme na drobno.

2

Na kuřeti uvolníme od masa apod kůži všude, kde to půjde, vložíme bylinkovou směs s česnekem. Troubu zahřejeme na 180 °C.

3

Do misky vsypeme sůl, mícháme ji s bílky, dokud nevznikne jednolitá hmota. Těsto by ale nemělo být příliš měkké. Třetinu vzniklé hmoty rozetřeme ve vrstvě o síle přibližně 1 centimetru na dno hlubšího pekáče, posadíme na ni kuře, zbytkem hmoty potřeme kuře tak, aby bylo úplně pokryté směsí. Pekáč vložíme do trouby, pečeme 120 minut.

4

Kuře servírujeme zapečené v solném plášti, obal rozlomíme až na stole.

Poznámka

Servírujeme teplé. Je důležité, aby solná hmota měla přesně danou konzistenci, pokud ji nebude mít, bude kuře příliš slané.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept