Pečené kuře v soli s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře v soli s bylinkami
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53835 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
10 g | Estragon |
10 g | Kerblík |
1000 g | Kuře |
10 g | Oregano čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 kg | Sůl mořská |
10 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 762,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Estragon, Kerblík, Kuře, Tymián čerstvý, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře v soli s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Kuře opláchneme, osušíme, opepříme. Nadrobno nasekáme všechny bylinky (kerblík, petržel, bazalku, estragon, oregano a tymián). Oloupeme česnek, rozsekáme na drobno. |
2 | Na kuřeti uvolníme od masa apod kůži všude, kde to půjde, vložíme bylinkovou směs s česnekem. Troubu zahřejeme na 180 °C. |
3 | Do misky vsypeme sůl, mícháme ji s bílky, dokud nevznikne jednolitá hmota. Těsto by ale nemělo být příliš měkké. Třetinu vzniklé hmoty rozetřeme ve vrstvě o síle přibližně 1 centimetru na dno hlubšího pekáče, posadíme na ni kuře, zbytkem hmoty potřeme kuře tak, aby bylo úplně pokryté směsí. Pekáč vložíme do trouby, pečeme 120 minut. |
4 | Kuře servírujeme zapečené v solném plášti, obal rozlomíme až na stole. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Je důležité, aby solná hmota měla přesně danou konzistenci, pokud ji nebude mít, bude kuře příliš slané.