Pečené kuře na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře na česneku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53836 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
40 stroužek | Česnek |
1000 g | Kuře |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kuře, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře na česneku postup přípravy receptu:
1 | Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Troubu zahřejeme na 160°C. |
2 | Do pekáče vlijeme olej, vložíme kuře, opečeme ho po všech stranách. |
3 | Vložíme ke kuřeti do pekáče neloupané stroužky česneku a nadrobno nasekané bylinky (petržel tymián, rozmarýn). Přikryjeme pekáč poklicí, 45 minut pečeme, během pečení přeléváme kuře šťávou. |
4 | Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na čtvrtiny a položíme kolem kuřete. Zalijeme bílým vínem a dopékáme 45 minut. Na posledních 15 minut kuře odkryjeme. |
5 | Nakonec vyjmeme kuře z pekáče, rozporcujeme, rozložíme na talíře, obložíme bramborami a upečeným česnekem, zalijeme šťávou. |
Poznámka
Stejným způsobem můžeme upravovat také perličku, ovšem v tom případě zkrátím tepelnou přípravu, protože perlička je obvykle menší.