Kuře grilované s marinádou a černým pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře grilované s marinádou a černým pivem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na kuře | |
---|---|
1000 g | Kuře |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Na marinádu | |
4 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 polévková lžíce | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 799,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře grilované s marinádou a černým pivem postup přípravy receptu:
1 | Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. |
2 | Připravíme gril, do břicha kuřete vložíme tymián, oloupané šalotky a petržel, sepneme párátkem. |
3 | V misce připravíme marinádu: smícháme olej, papriku, rajčatový protlak a tymián. Rozdělíme marinádu na poloviny, jednou polovinou marinády potřeme kuře a necháme 30 minut odpočinout. |
4 | Poté kuře navlékneme na grilovací jehlu a vložíme na gril. Grilujeme 60 minut, přitom neustále otáčíme a potíráme druhou polovinou marinády. Deset minut před koncem grilování kuře ještě potřeme černým pivem. Dopečeme do křupava a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Když kuře pečeme na otevřeném ohni, měl by na něj sálat nejlépe z boku, aby tuk neodkapával do ohně a nečoudil. Nejlepší je na grilování uhlí s bílým popelem.