Holoubata grilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata grilovaná
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Holoubata |
30 g | Máslo čerstvé |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
4 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 821,5mg |
---|---|
Cholesterol | 279,0mg |
Draslík | 730,4mg |
Vláknina | 492,5mg |
Vitamín A | 320,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Holoubata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata grilovaná postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme holoubata a rozstříhneme podél páteře nůžkami na drůbež. Rozevřeme je a tak rozlomíme kostru. |
2 | V misce smícháme pepř, sůl, nasekaný tymián, rozmarýn, rozmačkaný česnek, přidáme máslo a červené víno. Vzniklou marinádou holoubata potřeme. Rozprostřeme je na rošt, podložíme pod ně pekáč. Na grilu je opékáme 25 minut, během pečení obracíme a potíráme zbytkem marinády. |
Poznámka
Servírujeme teplé.