Ztracená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5384 |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
8% Sacharidy 31 g
25% Tuky 19 g
7% Sodík 139 mg
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 252,3mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce postup přípravy receptu:
1 | V každém plátku chleba vykrojíme střed. |
2 | Na rozpáleném oleji osmahneme krajíce chleba. |
3 | Do hrnečku rozklepneme vejce, osolíme a vlijeme do středu chleba. |
4 | Z obou stran osmahneme a ihned podáváme. |