Hovězí polévka s vaječnou přílohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s vaječnou přílohou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53842 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
0,5 ks | Cibule |
300 g | Hovězí žebra |
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
4,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 301,9mg |
Draslík | 464,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 139,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí žebra, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s vaječnou přílohou postup přípravy receptu:
1 | Dobře oprané žebra vložíme do hrnce s vodou, na silném ohni je zprudka povaříme. Potom stáhneme oheň a pokračujeme ve vaření vývaru přibližně 60 minut, následovně do vývaru vložíme očištěnou a omytou mrkev, celer, petržel, nakonec přidáme oloupanou cibuli. Vše vaříme dále až do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku přelijeme přes cedník, vývar vrátíme do hrnce, dochutíme 1/2 lžičky soli a špetkou pepře. |
2 | Příprava vaječné přílohy: Ve vhodném kastrůlku vyšleháme mléko spolu s vejci. Osolíme půlkou lžičky soli, špetkou pepře. Přidáme nasekanou petrželovou nať a vlijeme do vhodné zapékací formy, vymazané máslem. Naplněnou zapékací formu položíme na plech, do kterého nalijeme 2,5 l vody, zapékací forma by měla byt ponořená do půlky ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a vaříme v připravené vodní lázní 25 - 30 minut. Vaječní příloha pěkně ztuhne, následně ji vytáhneme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na malé kousky. |
3 | Kousky pokládáme na jednotlivé talíře, zalijeme horkým vývarem a polévku podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou.