Jednoduchý recept

Hovězí polévka s vaječnou přílohou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53842
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
0,5 ks Cibule
300 g Hovězí žebra
50 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko plnotučné
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
4,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
2% Sacharidy 7 g
134% Tuky 100 g
16% Sodík 329 mg
34% Bílkoviny 19 g

Hovězí polévka s vaječnou přílohou postup přípravy receptu:

1

Dobře oprané žebra vložíme do hrnce s vodou, na silném ohni je zprudka povaříme. Potom stáhneme oheň a pokračujeme ve vaření vývaru přibližně 60 minut, následovně do vývaru vložíme očištěnou a omytou mrkev, celer, petržel, nakonec přidáme oloupanou cibuli. Vše vaříme dále až do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku přelijeme přes cedník, vývar vrátíme do hrnce, dochutíme 1/2 lžičky soli a špetkou pepře.

2

Příprava vaječné přílohy: Ve vhodném kastrůlku vyšleháme mléko spolu s vejci. Osolíme půlkou lžičky soli, špetkou pepře. Přidáme nasekanou petrželovou nať a vlijeme do vhodné zapékací formy, vymazané máslem. Naplněnou zapékací formu položíme na plech, do kterého nalijeme 2,5 l vody, zapékací forma by měla byt ponořená do půlky ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a vaříme v připravené vodní lázní 25 - 30 minut. Vaječní příloha pěkně ztuhne, následně ji vytáhneme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na malé kousky.

3

Kousky pokládáme na jednotlivé talíře, zalijeme horkým vývarem a polévku podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept