Krémová polévka ze šťovíku a datlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka ze šťovíku a datlí
Krémová polévka ze šťovíku a datlí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53843 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Datle |
60 ml | Fazolová pasta |
2 g | Hřebíček |
250 ml | Mléko kokosové |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
100 g | Palmová srdíčka - sterilovaná |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sezam - semena |
400 g | Šťovík |
7 g | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,1mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Datle, Hřebíček, Olej arašídový (podzemnicový), Palmová srdíčka - sterilovaná, Sezam - semena, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová pasta, Mléko kokosové, Pepř černý mletý, Šťovík, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka ze šťovíku a datlí postup přípravy receptu:
1 | Šťovík opláchneme, osušíme, spolu s datlemi nasekáme na drobno. Ve woku rozpálíme olej, šťovík s datlemi a palmovými srdíčky zprudka orestujeme, podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, fazolovou pastu, hřebíček, 10 minut podusíme. Zalijeme kokosovým mlékem a za stálého míchání povaříme ještě 2 minuty. Polévku rozdělíme do misek, posypeme opraženým sezamem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.