Recept

Kuřecí špízy po japonsku

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 53847
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

12 ks Cibulka jarní
55 g Cukr moučkový
500 g Kuřecí křídla
375 ml Omáčka sójová
3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
375 ml Víno rýžové japonské - Mirin
250 ml Víno Saké

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 684kJ
19% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
41% Sodík 820 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kuřecí špízy po japonsku postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy nalijeme studenou vodu a na 60 minut do ní namočíme kratší bambusové špejle.

2

Rozpálíme grilovací pánev a kuřecí křídla na ní asi 15 minut grilujeme. Poté je odložíme stranou. Do hrnce nalijeme mirin a saké a přivedeme k varu.Poté přidáme sojovou omáčku, cukr a důkladně promícháme. Do směsi přidáme křídla a na mírném ohni 30 minut povaříme. Omáčku rozdělíme do dvou misek a do jedné přimícháme škrob. Omáčku se škrobem přelijeme do kastrolu a přivedeme k varu.

3

Až zhoustne, odstavíme ji od sporáku.

4

Kuřecí křídla pokrájíme na dvanáct stejných kousků. Na bambusové špejle střídavě napichujeme kuřecí kousky a jarní cibulku.

5

Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme asi 4 minuty. Při grilování je potíráme omáčkou. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept