Jehněčí plecko na bulharský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí plecko na bulharský způsob
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53849 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Kari koření |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ml | Rajčatová šťáva |
100 g | Sádlo škvařené |
500 g | Skopová plec |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová kůra, Kari koření, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí plecko na bulharský způsob postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na stejné kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme. Na mírném ohni maso pomalu dusíme 20 minut. Do poloměkkého masa přidáme oloupané, na silnější kostky nakrájené brambory, za častého míchání pokračujeme v dušení ještě 15 minut. Následovně do hrnce vložíme očištěný a opraný špenát, který chvilku povaříme. |
2 | V pánvičce rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, stálým mícháním připravíme jíšku, nakonec přidáme sladkou papriku a rozředíme vlažnou vodou. Dobře promícháme, aby nezůstaly hrudky, připravenou jíškou zahustíme vařící se maso. Podle potřeby rozředíme omáčku vodou a povaříme ještě přibližně 25 minut (do úplného změknutí masa). Těsně před dovařením dochutíme solí, pepřem, kari kořením, citrónovou kůrou a šťávou, stáhneme z ohně, ještě teplé jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené jehněčí maso podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.