Tofu s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu s ředkvičkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 53850 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 ml | Olej z vlašských ořechů |
70 g | Ředkvička |
2 polévková lžíce | Solamyl |
600 g | Sýr sójový - Tofu |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
Omáčka | |
---|---|
170 ml | Granule dashi |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce | Víno Saké |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 47,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Solamyl, Sýr sójový - Tofu, Omáčka sójová, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tofu s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Tofu opatrně zabalíme do čisté utěrky, na niž položíme těžkou mísu, aby vytekla voda. Necháme 30 minut stranou. Poté tofu vyndáme z utěrky a osušíme. |
2 | Ve střednim hrnci smícháme dashi, sojovou omáčku, saké a mirin. |
3 | Přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme omáčku lehce probublávat, aby nevychladla. |
4 | Připravíme pánev, do které nalijeme přiměřeně oleje z vlašských ořechů. |
5 | Tofu nakrájené na střední kostky obalíme ve škrobu a opečeme z každé strany asi 4 minuty. Poté je odložíme na papírové ubrousky, aby nebyly příliš mastné. |
6 | Usmažené tofu posypeme nastrouhanými ředkvičkami a zázvorem. Namáčíme v omáčce. |