Jednoduchý recept

Tofu s ředkvičkami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 53850
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 ml Olej z vlašských ořechů
70 g Ředkvička
2 polévková lžíce Solamyl
600 g Sýr sójový - Tofu
2 kávová lžička Zázvor celý
Omáčka
170 ml Granule dashi
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 polévková lžíce Víno Saké

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 660kJ
2% Sacharidy 6 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 28 mg
22% Bílkoviny 12 g

Tofu s ředkvičkami postup přípravy receptu:

1

Tofu opatrně zabalíme do čisté utěrky, na niž položíme těžkou mísu, aby vytekla voda. Necháme 30 minut stranou. Poté tofu vyndáme z utěrky a osušíme.

2

Ve střednim hrnci smícháme dashi, sojovou omáčku, saké a mirin.

3

Přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme omáčku lehce probublávat, aby nevychladla.

4

Připravíme pánev, do které nalijeme přiměřeně oleje z vlašských ořechů.

5

Tofu nakrájené na střední kostky obalíme ve škrobu a opečeme z každé strany asi 4 minuty. Poté je odložíme na papírové ubrousky, aby nebyly příliš mastné.

6

Usmažené tofu posypeme nastrouhanými ředkvičkami a zázvorem. Namáčíme v omáčce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept