Jednoduchý recept

Jehněčí přední na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53852

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Jehněčí maso
1,5 dl Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
4 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 082kJ
3% Sacharidy 10 g
45% Tuky 34 g
8% Sodík 151 mg
36% Bílkoviny 20 g

Jehněčí přední na paprice postup přípravy receptu:

1

Maso dobře očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme 40 g másla, na něm osmahneme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Do cibule přidáme sladkou i pálivou papriku, zamícháme, zalijeme horkou vodou, nakonec do hrnce vložíme připravené kousky masa a pod pokličkou dusíme do měkka. Následně maso vybereme ze šťávy.

2

Příprava jíšky: V pánvičce rozehřejeme zbylé máslo, přidáme mouku a stálým mícháním zapražíme. Zředíme decilitrem teplé vody, dobře promícháme, abychom se zbavili hrudek a šťávu z masa zahustíme. Za stálého míchání povaříme do zahoustnutí omáčky, před dokončením vaření do omáčky přilijeme mléko, podle chuti dosolíme, opepříme. Omáčku přelijeme přes sítko, vlijeme do hrnce, přidáme maso, přivedeme k varu, poté ihned stáhneme ze sporáku.

3

Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Jehněčí na paprice podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept