Račí maso s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Račí maso s artyčoky
Račí maso s artyčoky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Artyčoky sterilované |
3 stroužek | Česnek |
30 ml | Chilli omáčka |
4 g | Kmín římský |
4 g | Koriandr čerstvý |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
800 g | Rak říční |
4 ks | Šalotka |
10 g | Solamyl |
30 ml | Voda pitná |
2 dl | Vývar zeleninový |
4 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 228,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Chilli omáčka, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Rak říční, Šalotka, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Račí maso s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Česnek i šalotku oloupeme, nasekáme na drobno, v míse smícháme s račím masem, nakrájeným na kousky, dochutíme chilli omáčkou a kořením. Ve woku rozpálíme arašídový olej, směs s masem restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Artyčoky opereme, necháme okapat, pokrájíme na proužky, přidáme k masu, zalijeme vývarem. Zakryjeme, necháme 2 minuty podusit, Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme k pokrmu a zahříváme do zhoustnutí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.