Jednoduchý recept

Jehněčí plec po gruzinsku

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53855

Ingredience

1,5 kg Brambory
20 g Celer - nať
2 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
600 g Jehněčí plec
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 914kJ
10% Sacharidy 35 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 250 mg
47% Bílkoviny 27 g

Jehněčí plec po gruzinsku postup přípravy receptu:

1

Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na středně velké kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme 1,5 l teplé vody. Přidáme pepř, sůl a pod pokličkou na mírném ohni, za občasného promíchání pomalu dusíme 25 minut.

2

Ve větší pánvi rozpálíme sádlo, osmahneme v něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a oloupané, na menší kousky nakrájené syrové brambory. Dusíme asi 10 minut, potom bramborovou směs přeložíme do hrnce s masem. Zamícháme, přilijeme zbylou vodu a na mírném ohni vaříme ještě 30 - 35 minut.

3

Před dovařením jídlo dochutíme podle vlastní chutě solí, pepřem, citrónovou šťávou, nakonec přidáme drobně nasekanou celerovou nať, zamícháme a bez vaření ihned stáhneme ze sporáku.

4

Při dlouhém vaření se vyvaří skoro všechna voda. Proto jídlo je maso a brambory v mastné a nezahuštěné šťávě.

Poznámka

Takto připravené jehněčí maso podáváme nejčastěji s chlebem. Můžeme jej ale podávat i se zeleninovým salátem nebo s čerstvou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept