Červený rybíz s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený rybíz s medem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53856 |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
400 g | Jahody zahradní |
5 polévková lžíce | Med včelí |
200 g | Mléko zahuštěné neslazené Tatra |
500 g | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 407,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Med včelí, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko zahuštěné neslazené Tatra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený rybíz s medem postup přípravy receptu:
1 | Červený rybíz očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mražené jahody mírně rozmrazíme a rozdělíme do pěti skleněných mističek, každou porci posypeme vanilkovým cukrem, přidáme červený rybíz a ovoce polijeme tekutým teplým medem. Nakonec porce zalijeme kondenzovaným neslazeným mlékem. |
2 | Takto připravené ovoce podáváme teplé, ale i studené. |
Poznámka
Ovoce podáváme k snídaní, ale také jako přílohu k obědu.