Jablečný salát s ostružinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný salát s ostružinami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53857 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 plátek | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
7 ks | Jablka |
350 g | Ostružiny |
1 dl | Sirup citronový |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 519,5mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Sirup citronový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný salát s ostružinami postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Přidáme očištěné a omyté ostružiny, posypeme skořicí, cukrem, zlehka promícháme. |
2 | Takto připravené ovoce naaranžujeme na čtyři dezertní talířky, polijeme citrónovým sirupem a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. |
3 | Každou porci ovocného salátu ozdobíme tenkým plátkem citrónu a podáváme. |
Poznámka
Tento ovocný salát podáváme dobře chlazený. Můžeme ho servírovat jako dezert, ale je také vhodný jako svačina.