Jednoduchý recept

Jablečný salát s ostružinami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53857
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 plátek Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
7 ks Jablka
350 g Ostružiny
1 dl Sirup citronový
200 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 996kJ
23% Sacharidy 83 g
24% Tuky 18 g
0% Sodík 9 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jablečný salát s ostružinami postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Přidáme očištěné a omyté ostružiny, posypeme skořicí, cukrem, zlehka promícháme.

2

Takto připravené ovoce naaranžujeme na čtyři dezertní talířky, polijeme citrónovým sirupem a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

3

Každou porci ovocného salátu ozdobíme tenkým plátkem citrónu a podáváme.

Poznámka

Tento ovocný salát podáváme dobře chlazený. Můžeme ho servírovat jako dezert, ale je také vhodný jako svačina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept