Jednoduchý recept

Švestkovo-jablkový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53859
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr skořicový
250 g Jablka
150 g Ořechy vlašské
250 g Švestky
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 466kJ
9% Sacharidy 32 g
33% Tuky 25 g
0% Sodík 2 mg
11% Bílkoviny 6 g

Švestkovo-jablkový salát postup přípravy receptu:

1

Omytá a oloupaná jablka pokrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme je do misky s jablky. Nakonec přisypeme hrubě rozkrájené ořechy.

2

Zálivka: do vhodné nádoby vlijeme citrónovou šťávu, vodu, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a cukr. Všechny suroviny dobře vidličkou prošleháme, směsí zalijeme připravené ovoce v misce. Zlehka promícháme, hotový salát rozdělíme do čtyř salátových skleněných mističek a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Salát podáváme dobře chlazený jako svačinu s piškoty. Vhodný je také k hlavnímu jídlu jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept