Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53861 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
100 g | Borůvky |
100 g | Máslo čerstvé |
10 ks | Máta |
1 ks | Meloun vodní |
100 ml | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej slunečnicový |
80 g | Rajčata sušená sterilovaná |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 291,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,7mg |
Vitamín E | 16,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 187,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Máta, Meloun vodní, Olej slunečnicový, Rajčata sušená sterilovaná, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme v čisté utěrce a šťávu zachytíme. Meloun rozkrojíme na čtvrtiny a poté na 8-12 plátků. Odstraníme semínka a slupku. |
2 | Na těstíčko smícháme vejce s moukou, mlékem, lžičkou zázvorového džusu, rozpuštěným máslem a najemno nasekanou mátou. Plátky melounu v těstíčku namáčíme a ihned smažíme cca 1 minutu po každé straně v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Těstíčko musí zezlátnout. |
3 | Po vyjmutí osušíme na papírové utěrce. Sušená rajčata nasekáme nadrobno, promícháme s očištěnými borůvkami a šlehačkou. |
4 | Do středu talířů rozdělíme plátky melounu, částečně je přelijeme omáčkou a zbylou dozdobíme okolo. Posypeme několika mátovými lístky a ihned podáváme. |