Ovocný moučník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný moučník
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53864 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Banány |
3 ml | Citronová šťáva |
6 ks | Jablka |
1 dl | Likér mandlový - Amaretto |
60 g | Ořechy vlašské |
100 g | Piškoty cukrářské |
60 g | Poleva čokoládová |
60 g | Rozinky bílé |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 972,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Jablka, Ořechy vlašské, Piškoty cukrářské, Poleva čokoládová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Rozinky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný moučník postup přípravy receptu:
1 | Rozinky namočíme do vhodné nádoby s teplou vodou, necháme je máčet přibližně 20 - 30 minut. Potom je scedíme, necháme okapat. Křehká jablka omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, oloupané banány krájíme na kolečka. |
2 | Pokrájená jablka a banány naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky a posypeme rozinkami. Ovoce pokapeme citrónovou šťávou, polijeme likérem, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. |
3 | Nakonec šlehačku polijeme čokoládovou polevou, posypeme hrubě nasekanými ořechy. Ke každé porci přidáme piškoty a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené ovoce podáváme jako studený dezert.