Jednoduchý recept

Hruškovo - rajčatový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53865
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
3 ks Hrušky
250 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 988kJ
7% Sacharidy 25 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 221 mg
19% Bílkoviny 11 g

Hruškovo - rajčatový salát postup přípravy receptu:

1

Nejdříve v kastrůlku s vodou uvaříme vejce natvrdo (vaříme 8 - 10 minut). Potom je vybereme z horké vody, pod tekoucí studenou vodou ochladíme, oloupeme a nakrájíme na třetinky.

2

Hrušky spolu s rajčaty omyjeme, pokrájíme na úhledné plátky. Naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, rajčata pokapeme medem, jablka citrónovou šťávou. Jogurt smícháme s olejem, osolíme špetkou soli, lžící položíme na povrch ovoce.

3

Nakonec na každý talířek přidáme připravená vejce, které také osolíme špetkou soli a hotový salát podáváme.

Poznámka

Tento salát je vhodný jako lehká večeře. Podáváme s chlebem, anebo čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept