Kompotový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompotový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53866 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ml | Citronová šťáva |
200 g | Hroznové víno |
3 ks | Jablka |
200 g | Kompot ananasový |
200 g | Kompot mandarinkový |
200 g | Kompot meruňkový |
150 g | Ořechy vlašské |
1 dl | Rum |
200 g | Švestky sušené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 633,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 770,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hroznové víno, Jablka, Kompot ananasový, Kompot mandarinkový, Kompot meruňkový, Ořechy vlašské, Rum, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompotový salát postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky namočíme do vhodné nádoby s teplou vodou. Následovně je necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na širší nudličky. |
2 | Všechny kompoty, ananasový, meruňkový, mandarinkový a hroznový přelijeme přes sítko. Potom ovoce nakrájíme na stejné kousky a dáme do misky. Přidáme připravené švestky. Čerstvá jablka nakrájíme na stejné kousky jako kompotové ovoce a přidáme je do misky. Nakonec do salátu dáme nahrubo nakrájené ořechy. |
3 | Ve vhodné nádobě smícháme dohromady rum, citrónovou šťávu a šťávu z mandarinkového kompotu - 1dl. Vše dobře rozšleháme a zalijeme připravené ovoce v misce. Vše zlehka promícháme, dáme do lednice vychladit. |
4 | Vychlazený salát rozdělíme na dezertní talířky a podáváme. |
Poznámka
Tento salát podáváme k pečenému masu, pečeným rybám. Pokud salát ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, přidáme piškoty, tak podáváme jako dezert.