Zdravý recept

Kompotový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53866
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 ml Citronová šťáva
200 g Hroznové víno
3 ks Jablka
200 g Kompot ananasový
200 g Kompot mandarinkový
200 g Kompot meruňkový
150 g Ořechy vlašské
1 dl Rum
200 g Švestky sušené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 804kJ
18% Sacharidy 64 g
22% Tuky 17 g
1% Sodík 13 mg
10% Bílkoviny 5 g

Kompotový salát postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky namočíme do vhodné nádoby s teplou vodou. Následovně je necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na širší nudličky.

2

Všechny kompoty, ananasový, meruňkový, mandarinkový a hroznový přelijeme přes sítko. Potom ovoce nakrájíme na stejné kousky a dáme do misky. Přidáme připravené švestky. Čerstvá jablka nakrájíme na stejné kousky jako kompotové ovoce a přidáme je do misky. Nakonec do salátu dáme nahrubo nakrájené ořechy.

3

Ve vhodné nádobě smícháme dohromady rum, citrónovou šťávu a šťávu z mandarinkového kompotu - 1dl. Vše dobře rozšleháme a zalijeme připravené ovoce v misce. Vše zlehka promícháme, dáme do lednice vychladit.

4

Vychlazený salát rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.

Poznámka

Tento salát podáváme k pečenému masu, pečeným rybám. Pokud salát ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, přidáme piškoty, tak podáváme jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept