Jablka s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka s brusinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53870 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
5 ks | Jablka |
200 g | Kompot brusinkový |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Sirup javorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 293,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Jablka, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, vhodnou zapékací zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní připravená jablka, posypeme je cukrem. Mísu s jablky vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut. Pečená jablka vytáhneme z trouby, necháme je vychladnout. |
2 | Do středu dezertních talířku pomocí lžíce položíme brusinkový kompot, brusinky pokapeme lžící javorového sirupu a následně půlkou lžičky citrónové šťávy. Okraje obložíme opečenými vychlazenými jablky a přílohu podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Salát podáváme jako přílohu ke zvěřině.