Příloha z višní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Příloha z višní
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53872 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Mléko zahuštěné neslazené Tatra |
1 kávová lžička | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 220,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko zahuštěné neslazené Tatra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Příloha z višní postup přípravy receptu:
1 | Omyté višně vypeckujeme, vložíme do vhodného kastrůlku, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, zakapeme citrónovou šťávou, nakonec do kastrůlku přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Pod poklicí na mírném ohni za občasného míchání dusíme 10 minut, aby se rozpustil cukr a směs získala dostatečnou teplotu. Kondenzované mléko rozkvedláme s pudinkovým práškem, vlijeme do kastrůlku. Stálým mícháním přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. |
2 | Hotový kompot necháme vychladnou, rozdělíme do skleněných kompotových misek a podáváme. |
Poznámka
Tento kompot podáváme jako studenou přílohu ke grilované zvěřině.