Jednoduchý recept

Vinegrat zálivka s nivou a celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53876

Ingredience

10 g Celer - nať
4 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 dl Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř bílý
100 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 606kJ
0% Sacharidy 2 g
67% Tuky 50 g
35% Sodík 699 mg
19% Bílkoviny 11 g

Vinegrat zálivka s nivou a celerem postup přípravy receptu:

1

Sýr Niva rozdrobíme do misky, přilijeme olej, vidličkou důkladně rozmačkáme, postupně přiléváme ocet, ochutnáme, můžeme případně ještě dochutit pepřem.

2

Nakonec přidáme drobně nasekanou celerovou nať, vše ještě jednou promícháme. Nakonec uložíme do lednice, kde zálivku ponecháme až do podávání.

Poznámka

Servírujeme studené. Zálivka z Nivy je vhodná do hlávkového salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept