Vinegrat zálivka s nivou a celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinegrat zálivka s nivou a celerem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53876 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
10 g | Celer - nať |
4 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř bílý |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 128,7mg |
Vláknina | 113,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinegrat zálivka s nivou a celerem postup přípravy receptu:
1 | Sýr Niva rozdrobíme do misky, přilijeme olej, vidličkou důkladně rozmačkáme, postupně přiléváme ocet, ochutnáme, můžeme případně ještě dochutit pepřem. |
2 | Nakonec přidáme drobně nasekanou celerovou nať, vše ještě jednou promícháme. Nakonec uložíme do lednice, kde zálivku ponecháme až do podávání. |
Poznámka
Servírujeme studené. Zálivka z Nivy je vhodná do hlávkového salátu.