Zálivka ze slaniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka ze slaniny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53877 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 592,2mg |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 157,9mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka ze slaniny postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky. V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou slaninu, za častého míchání na mírném ohni ji osmažíme na škvarky. Stáhneme z ohně, dochutíme solí, pepřem, červenou paprikou a vše promícháme. |
Poznámka
Tuto zálivku použijeme teplou na přelití salátu z červeného zelí. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou.