Majonézová zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonézová zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53879 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kopr čerstvý |
250 g | Majonéza |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř citronový |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
20 ml | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 704,9mg |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 49,8mg |
Vláknina | 235,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Majonéza, Sůl, Tabasco, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř citronový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonézová zálivka postup přípravy receptu:
1 | Majonézu dáme do vhodné misky, přilijeme smetanu a dobře promícháme. Přilijeme whisky, podle vlastní chuti přichutíme citrónovou šťávou, mletou paprikou, solí, pepřem. Směs promícháme, ochutnáme, nakonec dochutíme Tabascem, přidáme nasekaný kopr, ještě jednou zamícháme, hotovou zálivku dáme do lednice dobře proležet. |
Poznámka
Takto připravenou zálivku použijeme na přípravu sýrových a masových salátu.