Recept

Churros - pomerančové hranolky s horkou čokoládou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
2
1
Špatný recept
1 2 Churros - pomerančové hranolky s horkou čokoládou 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53882
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

Těsto na churros
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
3 dl Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na obalení
4 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Cukr skořicový
Čokoláda
200 g Čokoláda 70% kakao
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
5 dl Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 696kJ
18% Sacharidy 64 g
51% Tuky 38 g
5% Sodík 102 mg
21% Bílkoviny 12 g

Churros - pomerančové hranolky s horkou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Do hlubšího hrnce vložíme máslo, 2 - 3 lžíce nastrouhané pomerančové kůry, lžičku cukru, špetku soli a pomalu, při mírné teplotě, směs budeme zahřívat do té doby, až se úplně spojí. Mícháme přibližně další 3 minuty. Když je máslo zcela rozpuštěné a těsto se začne samo odlepovat od stěn hrnce, začneme mixovat tyčovým mixérem, přidáme postupně 2 vejce a směs rozmixujeme. Poté ji znovu za stálého míchání zahřejeme, mícháme při mírné teplotě další 2 - 3 minuty, hotové těsto vložíme nakonec do sáčku na zdobení dortů (otvor by měl mít v průměru přibližně 7 - 9 mm).

2

V misce smícháme krupicový cukr se skořicovým, který použijeme na obalování hranolek. V hrnci rozpálíme větší množství oleje, sáčkem postupně vymačkáme přímo do oleje - vzniknou "hranolky". Délku si upravíme tak, že těsto odstřihujeme nůžkami. Churros (hranolky) smažíme 3 minuty do zlatohněda, hotové odložíme na papírovou utěrku okapat, poté je horké obalíme v připraveném skořicovém cukru.

3

Připravíme si horkou čokoládu: V misce vymícháme 2,5 dl mléka s 2 lžícemi Maizeny (kukuřičný škrob) a 1 - 2 lžícemi cukru (podle chuti). Do hrnce dáme 2,5 dl mléka, pomalu zahříváme, vložíme do něj rozlámanou kvalitní hořkou čokoládu. Mléko za stálého míchání přivedme k varu, přilijeme rozmíchaný škrob a pomalu vaříme asi 30 - 60 sekund. Jakmile čokoláda začne houstnout, odstavíme ji z plotny, ale ještě minutu ji míchámet.

4

Čokoládu nalijeme do šálků a podáváme ji s pomerančovým churros.

Poznámka

Churros můžeme smažit i ve fritovacím oleji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Churros - pomerančové hranolky s horkou čokoládou
Toto je nějaký podivný recept. Churros se přece dělá z odpalovaného těsta a do toho patří tekutina a mouka. Oboje zde chybí. Z másla, kůry a dvou vajec vmíchaných zatepla vzniknou tak leda míchaná vejce s pomerančovou příchutí :-o

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
2
1
Špatný recept