Pikantní omáčka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní omáčka s vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53884 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
500 g | Pyré rajčatové |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 604,9mg |
Vláknina | 264,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pyré rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní omáčka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Šalotku a česnek nakrájíme na drobno, promícháme s pepřem, v menším hrnci rozpustíme máslo, směs na něm krátce povaříme, poté přidáme víno a vaříme ještě zhruba 3 minuty. |
2 | Nakonec přimícháme pyré, až bude omáčka dostatečně hustá, rozmixujeme ji za pomocí tyčového mixéru. Podle chuti dochutíme solí a hořčicí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.