Zeleninovo - ovocný dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninovo - ovocný dip
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53885 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 ks | Papaya |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 604,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 185,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Ocet vinný, Olej kukuřičný, Papaya, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninovo - ovocný dip postup přípravy receptu:
1 | Veškerou zeleninu očistíme, papriky oloupeme a nakrájíme na malé kousky, chilli papričku krájíme na tenké proužky, cibuli pokrájíme na jemno. Papáju oloupeme, zbavíme pecky, rozkrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené papáji rozmixujeme. |
2 | V menším hrnci rozehřejeme trochu oleje, na něm do zlatova osmahneme cibuli s chilli papričkou, poté přimícháme papriky a dusíme ještě zhruba 4 minuty. |
3 | Směs přeneseme do menší mísy, promícháme s nakrájenou a rozmixovanou papájou, dle chuti přidáme cukr, oba octy, pepř, sůl, petrželku nakrájenou na jemno, pokapeme zbytkem oleje. |
4 | Před podáváním vložíme do chladničky. |
Poznámka
Servírujeme studené.