Dip z rajčat a koňaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z rajčat a koňaku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53886 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Estragon |
2 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Kerblík |
2 kávová lžička | Koňak |
400 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Kerblík, Rajčata, Tabasco, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z rajčat a koňaku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a zbavíme slupky, dužinu nakrájíme na malé kousky. |
2 | Najemno nasekáme omytý estragon a kerblík. |
3 | V míse smícháme hořčici, dle chuti šťávu z citronu, koňak, smetanu a tabasco, přimícháme připravená rajčata, kerblík a estragon. Necháme krátce vychladnout a můžeme servírovat. |