Jednoduchý recept

Smetanová omáčka z jarní cibulky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53888

Ingredience

40 g Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř bílý
250 g Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 890kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 18 g
10% Sodík 197 mg
8% Bílkoviny 5 g

Smetanová omáčka z jarní cibulky postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku (jak horní, tak dolní část) drobně nasekáme, vložíme do misky, přilijeme smetanu, citrónovou šťávu, přidáme hořčici, poté všechny suroviny důkladně promícháme.

2

Směs ochutnáme, podle vlastní chuti ji dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem, nakonec vlijeme olej a opět dobře promícháme. Hotovou omáčku vložíme do lednice, kde ji udržujeme až do její podávání.

Poznámka

Servírujeme studené. Takto připravená omáčka je vhodná například k vajíčkovému, okurkovému salátu. Hodí se také k rybím salátům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept