Smetanová omáčka z jarní cibulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka z jarní cibulky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53888 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
40 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 63,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka z jarní cibulky postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku (jak horní, tak dolní část) drobně nasekáme, vložíme do misky, přilijeme smetanu, citrónovou šťávu, přidáme hořčici, poté všechny suroviny důkladně promícháme. |
2 | Směs ochutnáme, podle vlastní chuti ji dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem, nakonec vlijeme olej a opět dobře promícháme. Hotovou omáčku vložíme do lednice, kde ji udržujeme až do její podávání. |
Poznámka
Servírujeme studené. Takto připravená omáčka je vhodná například k vajíčkovému, okurkovému salátu. Hodí se také k rybím salátům.